Close
Online afspraak maken

Om voldoende tijd voor de behandeling(en) te reserveren, dien je vooraf de gewenste behandelingen te selecteren. De reservering komt dan direct in de agenda. Betalen kan alleen in de salon.

Eenmaal klikken = selecteren, nogmaals klikken = deselecteren.

LOVE THE SKIN YOU’RE IN!

Geplaatst op 25 maart 2018

Voor een stralende huid moet je meer doen dan een goede crème smeren. Zo las ik pas een artikel over hoe Jennifer Lopez (48) zo’n stralende vertoning blijft. Ze moet hier dingen voor laten en werkt er dan ook keihard voor. Ergens logisch, je hebt maar 1 huid en daar moet je het mee doen, dus zorg er goed voor! Ik kon me vinden in haar tips en dat inspireerde mij om het volgende voor jullie te tikken.

* Begin bij het begin: reiniging!
Ga nooit naar bed zonder je gezicht te reinigen, of je nu wel of geen make-up gebruikt. Het enige wat je nodig hebt is 2 minuutjes, een lekker reinigingsproduct en een warm washandje/gastendoekje. Zodra dit in je dagelijkse routine zit, wil en kan je niet meer zonder. Het is de basis van een goede huidverzorging.

* Hydrateer je huid!
Het gaat niet om de prijs van je product, maar om de werkzame stoffen. Je huid is in staat om natuurlijke ingrediënten beter op te nemen dan synthetische ingrediënten die op je huid blijven liggen. Helaas zijn veel producten in de drogisterij/parfumerie op synthetische basis. Hydrateren is het vochtgehalte van je huid op peil houden. Door externe factoren zijn de meeste huiden vochtarm, denk aan verwarming en airco, maar ook te weinig water drinken en teveel koffie, alcohol, groene/zwart thee.

* Niet zonnebaden!
Het is geen geheim dat UV stralen schadelijk zijn voor je huid, ze tasten de collagene en elastine vezels aan. Deze hebben we juist heel hard nodig om stevigheid en elasticiteit te behouden. Ook kan de zon zorgen voor pigment- en ouderdomsvlekken. Gebruik in de zonnige periodes altijd een SPF en blijf niet te lang in de zon.

* Take care of the skin you’re in!
Zorg goed voor je huid door eens per week een scrub en/of maskertje te doen. Neem de tijd om je gezicht even extra te verzorgen en masseren. Dit stimuleert de doorbloeding en komt de aanmaak van schoonheidseiwitten ten goede. Natuurlijk is een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste eens in de zoveel tijd een must

* On the move!
Jenny from the block is heel actief, sport dagelijks heel intensief en heeft 2 personal trainers. Ik begrijp dat niet iedereen dit zich kan veroorloven of hier zin in heeft. Mijn advies hierin is, doe een sport die bij je past en waar je blij van wordt. Het gaat erom dat je in beweging bent en dat het je ontspanning brengt, dat is voor iedereen anders. Lekker wandelen, fietsen, dansen, zwaaien met je armen of duik je liever de sportschool in, ga je zwemmen of is yoga helemaal je ding. Alles is goed, zolang het maar bij je past.

* Meditatie, mindfull, me-time, mmmmmmm…
Het maakt niet uit wat voor naam je het geeft, maar neem af en toe even de tijd voor je zelf. Stel prioriteiten, kies voor jezelf en durf nee te zeggen. Rij naar het strand, laat je telefoon in de auto, voel de wind door je haren, het water tussen je tenen en het zand in je oren. Of ga eens zonder telefoon naar de wc, eet je eten met je handen, ga lekker tuinieren zonder handschoenen of ga in bad met een masker en komkommers op je ogen. Geniet van de kleine dingen en wees hier bewust van.

* De 3 don’ts!
Geen alcohol, geen koffie en geen sigaretten zorgen op de lange termijn voor een prachtige huid. Nu denk je natuurlijk; ‘Ja, doeiiii dat kan ik niet hoor.’ Probeer hier een goede balans in te vinden, af en toe een beetje water bij de wijn.

* Slaap voldoende!
Wanneer je iedere nacht zo’n 8 uur kan slapen heeft dit een positief effect op je gestel en dus ook op je huid. Moeite met in slaap komen, ‘s nachts vaak wakker of spierkrampen, start met het slikken van magnesium (niet de goedkope) dit helpt beter inslapen en spierkrampen te voorkomen.

* Water, water en nog eens water!
Drink voldoende water op een dag. Denk je dat thee ook onder de noemer water valt, slecht nieuws… In de meeste thee zit theïne, dit onttrekt vocht en betekent dus eigenlijk dat je nog een glas water extra moet drinken. Probeer iedere dag minimaal 1,5 liter (zuiver) water te drinken. Voor iedere kop koffie, zwarte/groene thee en glas alcohol kan je daar nog een glas water bij optellen. Water zorgt voor een goede doorstroming, afvalstoffen worden beter afgevoerd, organen functioneren beter en je voelt je beter in je lijf.

* Zure boel!
We zijn met z’n allen te zuur. Naar mate we ouder worden, wordt ons lichaam zuurder. Ook onze leefwijze heeft invloed op hoe zuur we zijn, denk aan stress, voeding, medicijnen, sporten en roken. Luchtverontreiniging en stralingen hebben ook effect op onze zuurtegraad. Gelukkig is er ook goed nieuws: er is iets aan te doen. Er zijn basische druppels en ontzurende kruidenthee die je helpen om te ontzuren. Wil je testen hoe zuur je bent? Kom dan eens langs in de shop voor strips om de pH waarde te meten.

* Vitamientjes zijn je vriendjes!
Eet voldoende groente en fruit, het liefst onbewerkt en zo puur mogelijk. Vergeet ook de goede vetten en eiwitten niet. Maak eens een monkeyplatter: een bord vol lekkers. Denk aan snacktomaatjes, stukjes komkommer, paprika, wortel, handje noten (walnoten, pecan, amandelen), avocado, druiven, appel, gedroogde pruimen/abrikozen, een ei en ga zo maar door. Lekker door elkaar eten, super gezond!

* Gezondheid in een potje!
De levensmiddelen van deze tijd, zijn helaas niet meer te vergelijken met de producten van jaren geleden. Het kan goed zijn dat hoe je ook je best doet, je futloos blijft en een lage weerstand behoudt. Voedingssupplementen zijn dan een uitkomst, mits je de goede gebruikt, anders werkt het alleen maar vermoeiend voor je lijf. Gebruik kwalitatieve supplementen met hoge werkstoffen en zonder synthetische toevoegingen. Ja, deze zijn wat duurder, maar ook effectiever en beter voor je gezondheid.

* Pak het probleem bij de oorzaak aan!
Als je organen goed functioneren en je hormonen in balans zijn voel je je goed en energiek. Dit heeft een positieve weerspiegeling op je huid. Zit je niet lekker in je vel, rommelen je darmen of krijg je je hormonen niet onder controle, dan zie je dit vaak terug in je huid (droog, juist vet, ontstekingen of rode plekken). Probeer te zoeken naar de oorzaak van het probleem, op deze manier pak je het probleem bij de basis aan, vaak met succes.

Vragen? Stuur me een berichtje via het contactformulier of kom gerust eens langs in de shop (woensdag tot en met zaterdag tussen 13.00-17.00 uur).

Share This