Close
Online afspraak maken

Om voldoende tijd voor de behandeling(en) te reserveren, dien je vooraf de gewenste behandelingen te selecteren. De reservering komt dan direct in de agenda. Betalen kan alleen in de salon.

Eenmaal klikken = selecteren, nogmaals klikken = deselecteren.

NO PARABEN!

Geplaatst op 10 juni 2016

Misschien weten de meeste van jullie wel dat je geen parabenen wilt in je producten. Maar waarom dan eigenlijk niet? Parabenen worden vaak gebruikt als conserveringsmiddel in huidverzorgingsproducten, cosmetica, medicijnen, voeding, schoonmaakmiddelen en verf. Ze doden schimmels en bacteriën op effectieve wijze. Hierdoor zorgen ze voor een langdurige houdbaarheid van producten. De cosmetica- en levensmiddelenindustrie heeft uitgebreid onderzoek laten doen naar de schadelijke effecten van parabenen en is tot de conclusie gekomen dat ze niet kankerverwekkend zijn, maar toch denken talloze wetenschappers en milieuorganisaties daar anders over. Daarnaast kunnen parabenen in bepaalde gevallen een allergische reactie veroorzaken op de huid.

Gelukkig zijn er al veel merken die producten produceren zonder parabenen. Vaak staat dit ook aangegeven op de verpakking. Parabenen zijn er in verschillende varianten en eindigen op –PARABEN. Vaak zijn dit geen hoofdingrediënten, je vindt ze dus vaak als laatste op de INCI lijst. Wanneer je een gevoelige huid hebt, zal je reactie op parabenen heftiger zijn dan wanneer je huid niet zo gevoelig is. Het conserveren van producten kan tegenwoordig ook heel goed met etherische oliën, daar zou ik dus voor kiezen!

 

 
Share This