Close
Online afspraak maken

Om voldoende tijd voor de behandeling(en) te reserveren, dien je vooraf de gewenste behandelingen te selecteren. De reservering komt dan direct in de agenda. Betalen kan alleen in de salon.

Eenmaal klikken = selecteren, nogmaals klikken = deselecteren.

NO SILICONE!

Geplaatst op 3 juni 2016

Wanneer je denkt: ik gebruik alleen dure producten van de parfumerie, daar zitten toch zeker geen slechte stoffen in, lees dan even verder. Want helaas zitten slechte ingrediënten niet alleen in goedkope merken. Ook de luxe merken kunnen huidafsluitende stoffen bevatten, zoals bijvoorbeeld siliconen.

Waarschijnlijk zijn er best een paar producten in jouw badkamerkastje te vinden met siliconen erin. Crèmes, shampoos en conditioners, maar ook primers, foundations en lipsticks bevatten vaak siliconen. Waarom worden er eigenlijk siliconen in onze producten gebruikt? Siliconen zijn in staat om een zijdezacht laagje of gladde film over huid of haar te leggen. Dit zorgt voor een mega zachte huid, een mooie glans en goede kambaarheid van het haar.

Helaas bieden deze siliconen verder geen voordelen voor de huid. Het is niet bioactief en heeft daardoor geen voedende waarde voor de huid. Siliconenolie bevat, in tegenstelling tot plantaardige oliën, geen natuurlijke bouwstenen zoals bijvoorbeeld vitamines en glycerines. Het is neutraal voor de huid en draagt dus niet bij aan een gezonde(re) huid. Het kan zijn dat je producten met siliconen gebruikt en hier tevreden over bent, maar wanneer je gevoelig bent voor siliconen, ook wel DIMETHICONE genoemd op verpakking, kan je last krijgen van onzuiverheden, puistjes of andere huidreacties.Check je product, zodat je in ieder geval weet of het er in zit. Ook hierbij geldt, hoe hoger het in de lijst staat, hoe hoger het percentage van het ingrediënt. Wanneer het tussen de eerste 5 ingrediënten staat dan is siliconenolie gebruikt als basis en heeft dus geen meerwaarde.

Share This