Close
Online afspraak maken

Om voldoende tijd voor de behandeling(en) te reserveren, dien je vooraf de gewenste behandelingen te selecteren. De reservering komt dan direct in de agenda. Betalen kan alleen in de salon.

Eenmaal klikken = selecteren, nogmaals klikken = deselecteren.

Deodorant zonder aluminium! Waarom?

Geplaatst op 4 februari 2017

5 redenen om je deodorant met aluminium de deur uit te doen

Herken je dit dilemma? Je weet dat je eigenlijk beter geen deodorant met aluminium zou moeten gebruiken, maar het gevoel hebben dat iedereen je zweet kan ruiken is absoluut geen optie. Going natural has it limits.

Gelukkig is daar een oplossing voor. Maar eerst duik ik er dieper op in, waarom je die deo met aluminium écht beter kunt laten staan. Er zijn namelijk 5 goede redenen:

5 redenen om geen deo met aluminium te gebruiken

1. De aluminium in deo’s vergroot het risico op borstkanker. De kranten stonden er onlangs weer vol van. De aluminium wordt opgenomen door de klieren in je oksels. Aangezien je lichaam niet weet wat het met de aluminium moet doen, wordt het niet afgebroken, maar opgeslagen in je lichaam. En dat kan serieuze consequenties hebben.

2. De reden dat er aluminium in deodorant zit, is dat aluminium perfect is om een blokkade tegen zweet te vormen. Dat is voor de korte termijn fijn, maar zweten doe je niet voor niets: je lichaam ruimt daarmee gifstoffen op waarvan je blij bent dat ze uit je lichaam zijn. Zweten wil je niet voorkomen, maar zweetgeurtjes wel.

3. Veel deo-producenten gebruiken parabenen als conserveermiddel. Over parabenen heb je vast ook wel waarschuwingen voorbij zien komen. Onlangs heeft een nieuwe studie weer aangetoond dat parabenen het hormoon oestrogeen imiteren. En chemicaliën die hormonen imiteren kunnen de kans op borstkanker verhogen, zelfs in kleine hoeveelheden. Het punt is namelijk dat parabenen in heel veel producten zitten. En dat je die producten dag in, dag uit gebruikt, je leven lang.

4. Wist je dat aluminium de veroorzaker is van gele vlekken in je kleding? Aluminium geeft een chemische reactie als het in contact komt met zweet en katoen. En dat geeft die vervelende vlekken die je er met wassen niet uit krijgt.

5. Aluminium is een neurotoxic die Alzheimer kan veroorzaken. Wetenschappers hebben aangetoond dat giftige metalen hersenweefsel beschadigen en aluminium is daarin de grootste boosdoener.

Ik weet dat dit je niet heel happy zal maken. Want wat gebruik je dan wel? Linda haar zoektocht naar een deodorant zonder aluminium die écht werkt, begon 7 jaar geleden al toen haar moeder borstkanker kreeg en ze in het ziekenhuis waarschuwden dat ze niet langer meer deodorant met aluminium mocht gebruiken. Zij is zich daar toen in gaan verdiepen en op zoek gegaan naar deodorants zonder aluminium.

Die bestonden natuurlijk wel, maar niet één werkte voor haar goed genoeg. Ze is toen toch weer terug gegaan naar een gewone deo, maar heeft de zoektocht voortgezet.

100{9ce969a959c788881cfb693f3b19aa3488e84048bc155806beb42d2fc375487c} goodness, 100{9ce969a959c788881cfb693f3b19aa3488e84048bc155806beb42d2fc375487c} natuurlijk

Ze begon met experimenteren met doe-het-zelf recepten die op internet te vinden zijn. Met kokosolie en baking soda. Maar eerlijk gezegd, werd dat een beetje messy. En dat je het in de koelkast moet bewaren en een grote pot niet handig is in je sporttas, hielp ook niet echt.

Uiteindelijk kwam ze uit bij een recept uit Amerika dat ze verder is gaan ontwikkelen tot een topper van een deo. Ze gaf deze ook aan vriendinnen en al snel wilden zij niet meer zonder. Zo ontstond het idee om er een een echt bedrijf van te maken. De deodorant van Loveli werd daarmee de eerste deodorant zonder aluminium die écht werkt.

De deodorant van Loveli is een puur natuurlijke deodorant stick die echt werkt. Gebaseerd op kokosolie en natriumbicarbonaat en nog meer fijne ingrediënten die goed zijn voor je huid en echt werken.

Natriumbicarbonaat (zuiveringszout) is hét ingrediënt dat zo goed werkt tegen geurtjes. Maar ook kokosolie heeft een neutraliserende werking en arrowroot en sheabutter zorgen voor een zachte huid. Met vitamine E als antioxidant.

loveli deo appleblossom XL

De deo is verkrijgbaar in een klein maatje. Ideaal voor in je tas. Door de hoge concentratie natriumbicarbonaat hoef je maar heel weinig te gebruiken om je de hele dag fris te voelen. Probeer het zelf. Lees hier meer over de Loveli deo.

Bron: Linda Bot van Loveli.care

Share This