Close
Online afspraak maken

Om voldoende tijd voor de behandeling(en) te reserveren, dien je vooraf de gewenste behandelingen te selecteren. De reservering komt dan direct in de agenda. Betalen kan alleen in de salon.

Eenmaal klikken = selecteren, nogmaals klikken = deselecteren.

6 tips om je huid te reinigen!

Geplaatst op 10 november 2016

Sinds mijn opleiding voor schoonheidsspecialiste heb ik mijzelf aangeleerd om iedere ochtend én avond mijn huid te reinigen en goed in te smeren. Het is dus al heel vroeg een gewoonte van me geworden om mijn huid dagelijks te verzorgen. Toch is dit niet voor iedereen het geval. Geregeld komen er dames in mijn salon, die ‘niks’ doen aan huidverzorging. Ze geven aan het wel te willen, maar eigenlijk geen idee hebben hoe dit te doen.

Een belangrijk onderdeel van een goede huidverzorging is de reiniging. Wanneer je huid goed gereinigd is, kunnen de werkstoffen van de gezichtsverzorgingproducten veel beter op je huid inwerken.

Ik zeg het nog maar even voor de zekerheid: gebruik alsjeblieft producten die geen gifstoffen of andere schadelijke ingrediënten bevatten. Wat je op je huid smeert komt voor zo’n 60{9ce969a959c788881cfb693f3b19aa3488e84048bc155806beb42d2fc375487c} in je bloedbaan terecht. Dus zorg ervoor dat je natuurlijk reinigt en smeert.

Hierbij 6 tips om je huid optimaal te reinigen:

1. Reinig  je huid twee keer per dag
Reinig je huid zowel in de ochtend (‘s nachts produceert je huid namelijk afvalstoffen) en ‘s avonds voordat je naar bed gaat. Ja, ook als je na een lange dag werken of een avondje uit het liefst doodmoe je bed wilt induiken. Je huid zal er blij mee zijn.

2. Gebruik een reinigingsmelk of cleansing gel
Reinig je gezicht en hals dagelijks met een natuurlijke reinigingsmelk/-gel dat is afgestemd op jouw huidtype. Zo wordt vuil, zweet, overtollig talg en make-up verwijdert. Zorg ervoor dat je handen schoon zijn wanneer je het reinigingsproduct op je gezicht aanbrengt en dat het water dat je gebruikt niet te heet is. Heet water droogt de huid namelijk teveel uit. Gebruik een warme washand of een warm gastendoekje om je reinigingsproduct van je huid te halen. Dep je huid tot slot droog met een tissue of schone, zachte handdoek.

3. Gebruik een gezichtslotion/-tonic
De reinigingsmelk/-gel heeft je huid goed gereinigd. De volgende belangrijke stap, die nog weleens wordt overgeslagen, is het gebruik van een gezichtslotion/-tonic. Deze bevat waardevolle voedingsstoffen voor de huid en herstelt de zuurgraad (pH-waarde). Een juiste pH-waarde zorgt ervoor dat de werkstoffen in je gezichtsverzorging beter hun werk kunnen doen. Sla deze stap dus niet over. Breng na het gebruik van de lotion/tonic (wanneer je huid dus nog vochtig is), meteen je serum en/of crème aan, zodat ze optimaal door je huid kan worden opgenomen.

4. Verwijder je oogmake-up
Gebruik je (waterproof) oog-makeup? Gebruik dan een natuurlijke oogmake-up remover om dit iedere dag, voor het slapen gaan, te verwijderen. De huid rondom je ogen is heel teer en veel dunner dan je gezichtshuid, deze heeft daarom wat extra aandacht nodig.

5. Verwijder de dode huidcellen met een gezichtspeeling
Je kunt je huid extra grondig reinigen door 1 à 2 keer per week een milde gezichtspeeling te gebruiken. Zo wordt je huid op een dieper niveau gereinigd. Gebruik de gezichtspeeling nadat je je huid met een reinigingsmelk/-gel hebt gereinigd om de dode huidcellen te verwijderen. Hierna voelt je huid heerlijk zacht en ziet er stralend uit.

6. Maak een afspraak bij de schoonheidsspecialist
Wil je je huid eens echt goed laten verwennen? Dat kan bij de schoonheidsspecialist! Laat je huid iedere 6-8 weken optimaal reinigen en verzorgen. Niet alleen een weldadige oppepper voor je huid, ook een fijn moment om eens helemaal te ontspannen.
Heb je vragen over je huidverzorging, reiniging of producten? Stuur me een berichtje of kom eens langs in de shop.

Share This